Staycation met kinderen?! Enkele activiteiten/tips om jou te helpen.

Full name
7/1/22
Metagenics
Staycation met kinderen?! Enkele activiteiten/tips om jou te helpen.

Staycation gepland? Het is niet omdat je thuis blijft met de kinderen dat er spanning en stress in huis aanwezig moet zijn. Met volgende staycation tips en creatieve ideeën kan je een eindje verder om zowel voor je kinderen als voor jezelf een leuke tijd te hebben.

4 creatieve ideeën voor families

Kampeer thuis

Maak een kamp van kussens en dekens en breng de ochtend of middag daar door. Doe alsof je niet thuis woont en laat alles zo echt mogelijk lijken. Indien mogelijk kan je zelf buiten een tent opslaan. Heb je geen tent? Vraag even in jouw netwerk van vrienden of je eens een tent mag lenen. Naar binnen gaan is enkel toegestaan om te plassen dus be prepared!

Neem een bekende show op

Je kent ongetwijfeld ‘The Voice Kids’, ‘Lego Masters’ of ‘Belgiums got talent’. Spreek af met je kinderen dat je een show gaat nabootsen. Geef ze wat tijd om zich voor te bereiden en start de live show! Neem alles op met jouw smartphone. Plezier gegarandeerd! Tijdens en nadien.

Ga geocachen in je tuin

Verstop wanneer de kinderen in bed zitten enkele zaken in de tuin. Probeer een schatkaart te maken waarop hints staan om alle voorwerpen te vinden. Probeer zeker eens een multi-cache te maken waar ze bij elk voorwerp een nieuwe tip krijgen naar een volgend voorwerp. Wat gaan jouw kinderen blij zijn als ze de traktatie vinden!

Maak een road-trip in je huis

Leer je kinderen nieuwe dingen door een road-trip uit te stippelen in je huis. Stop in elke kamer en leg hen iets uit dat zich in de kamer bevindt. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van Duplo, de klokradio of hoe ze best chocolade smelten. Om de interactie te verhogen laat je hen best zelf ook dingen doen. Bij deze opdracht gaat wat voorbereiding gepaard maar wedden dat ze het nooit meer zullen vergeten?

Succes!

Blijf op de hoogte

Bedankt!
We hebben jouw inschrijving goed ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.
Door u in te schrijven gaat u akkoord de privacy policy